koncertek

2020.06.08. 14:00

Tatabányán tanulta meg a zenélés alapjait, bandája új dala már ezrekhez eljutott

A tavaszi koncertek helyett alkotással töltötte az elmúlt hónapokat a Lindám alternatívrock-zenekar. Pacziga Linda, az együttes énekese a szakma alapjait itt, Tatabányán tanulta.

Raffael Veronika

Forrás: Beküldött

– Hogyan alakult meg a banda?

– A magam örömére kezdtem dalokat írni, különböző élethelyzetekről énekeltem. Egy idő után meg mertem mutatni a barátaimnak is, s arra biztattak, foglalkozzam komolyan a dalszerzéssel. Barátaimtól kértem segítséget a dalok felvételéhez. A jelenlegi bandatagokkal vettük fel az anyagot: ekkor állt össze a csapat.

– Miért pont a keresztneve lett az együttes neve?

– Sok gondolkodás után Wágner Emil zeneszerző volt segítségünkre. Ő bátorított, hiszen a hallgatót a dalszövegeimmel eleve beengedem az életembe. A srácok a zenével életre keltik. Tetszett a bandának is az elnevezés.

– Milyen a stílusuk?

– Modern, alternatívrock- banda vagyunk. A visszajelzések alapján a hallgatók értékelik az őszinte üzeneteinket. A szövegekben a saját érzéseimet, a magányt, néhol a felháborodást is szavakba öntöm. A legutóbbi dalunk az „Egy ölelést” címet kapta. Ebben az érintés és a társaság hiányáról énekelek.

– Hogyan érintette a bandát a járvány?

– Az utóbbi időkben csak online beszélhettünk a közönségünkkel. A csaknem egy éve megjelent „Kabátban, mezítláb” című albumunkkal koncerteztünk volna, de le kellett mondani. A járvány számunkra elhozta az alkotási időszakot, egy picit olyan volt, mint a tél, amikor feltöltődnek a zenészek. Várhatóan augusztus huszadikán találkozunk újra a közönséggel Balatonbogláron.

– Milyenek a visszajelzések?

– Az a legnagyobb siker, ha a hallgatóinkhoz elérnek az üzeneteink. A közösségi oldalakra sok visszacsatolás érkezik. Vannak, akik hasonló életszakaszon és érzéseken mennek keresztül, mint amit mi lefestünk a zenénkben. Jóleső érzés, hogy valakit bátorítani tudok egy nehéz időszakban.

– Hova szeretnének eljutni?

– Mindig a következő lépésen gondolkodunk. Célunk, hogy országos ismertséget szerezzünk, szélesítsük a rajongótáborunkat. Fesztiválokon, klubokban szeretnénk fellépni. Várhatóan idén megjelenik a „Hadd éljek úgy, ahogy akarok” című dalunk, ami egy lendületes, rockos darab. Hatalmas lelkesedéssel dolgozunk rajta.

Jó alapokat kapott Tatabányán Pacziga Linda

Nem tatabányai születésű, de Linda kiskora óta mégis itt nevelkedett a városban. Elmondása szerint az amatőr zenei élettel is itt ismerkedett meg először; megtanulta azt is, hogyan kell rockot énekelni. – Rengeteg segítséget kaptam eleinte, nagyon jó zenészközösség volt a miénk. Cserteg István – aki létrehozta az ifjú tehetségeket összegyűjtő Zenészegyletet – sokat segített a karrieremben. Odafigyelt rám, terelgetett. Később az útmutatása által kerültem kapcsolatba Sík Olga énektanárral, akitől szintén nagyon sokat tanultam. Olgi néni javaslatára végül felvételiztem érettségi után a Kőbányai Zenei Stúdióba, ekkor pedig rengeteg tapasztalattal megrakodva visszaköltöztem Budapestre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában