ESZI Tatabánya

2020.06.10. 19:57

Újra láthatják szeretteiket a tatabányai idősotthonok lakói

Távolságtartással, a látogatók számának korlátozásával is védik az idősotthonok lakóit. Azokat, akik megfigyelés alatt vannak az izolációs helyiségben, őket továbbra sem lehet meglátogatni.

Sugár Gabi

Szigorú óvintézkedések mellett részlegesen feloldották a látogatási tilalmat az ESZI tatabányai idősek otthonaiban. A Szent Teréz és a Szent Margit Idősek Otthonában hétköznap 9–12, valamint 14–17 óra, hétvégén pedig 9–12, és 13–15 óra között látogathatók az idősek. Legfeljebb 30 percet tölthetnek el az érkezők az intézményben. Fontos, hogy egészséges hozzátartozókat engednek csak be a szépkorúakhoz. A bejáratnál elhelyezett vírus­ölő hatású kézfertőtlenítő szer és a maszk viselése belépéskor kötelező – olvasható a város és az intézmény közösségi oldalán.

A kijárási korlátozás azonban a két intézményben továbbra is érvényben van. Ha hosszabb időre hozzátartozóikhoz hazamennek az idősek, akkor visszatérés előtt szükséges egy negatív vírusteszt- eredmény. A látogatók a parkban találkozhatnak hozzátartozójukkal. A Szent Teréz Idősek Otthona III. pavilonjának udvarán, vagy az I.–II. pavilon épülete körüli parkban.

A szabadban maszk nélkül, két méteres távolság megtartása mellett, pavilononként egy-, időben maximum tíz látogatható tartózkodhat. Rossz időjárás esetén a pavilonok hátsó bejáratánál lehet bemenni a látogatásokra kialakított helyiségekbe, ahol viszont már kötelező a maszk viselése.

A Szent Margit Idősek Otthonában az udvaron a távolságtartás mellett maszk nélkül, vagy az aulában a kötelező kiegészítővel találkozhatnak a hozzátartozók idős rokonaikkal. Egyszerre maximum öt érkezőt tudnak fogadni. Maszkot és kézfertőtlenítőt az intézmény biztosít. Fekvő beteg látogatása kézfertőtlenítés után, maszkban történhet.

Többágyas szobában egyszerre csak egy érkező tartózkodhat. Eredeti csomagolású, nem romlandó élelmiszert szabad behozni, ami egy-két nap alatt elfogyasztható. Új gondozott pedig csak akkor kerülhet be az intézményekbe, ha rendelkezésére áll négy napnál nem régebbi, negatív vírusteszt. Ezután két hétig megfigyelik, s csak ezt követően foglalhatja el a szobáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában