Kristály

2020.06.15. 17:11

Szigorú óvintézkedésekkel nyitott ki újra az ország legrégebben működő szállodája Tatán

Június 15-én újra kinyitotta kapuit a tatai Kristály, amely az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatott vendégeket.

Sz. A.

Június 15-én újra kinyitotta kapuit a tatai Kristály, amely az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatott vendégeket.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Három hónapnyi üzemszünet után június 15-én hétfőn nyitott ki újra a koronavírus-járvány miatt az ország legrégebben működő szállodája, a tatai Kristály Imperial Hotel. Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt nem szállhattak meg itt sem vendégek, hiszen a biztonság érdekében a közösségi tereket sem lehetett látogatni és mindenkitől azt kérték, maradjanak otthon.

A kényszerpihenő, ahogy Borsodi Imrétől, a szálloda PR-managerétől megtudtuk, mindemellett szorgos munkával telt, ami azonban ennél is fontosabb megtartották munkatársaikat az elmúlt időszakban is, így a régi csapattal nyitottak meg hétfőn újra.

– A környéken elérhető kikapcsolódási lehetőségeket is feltérképeztük, és ezekkel együtt új csomagajánlatokat dolgoztunk ki, a szobákat lefestettük, az igazi hajrá pedig az elmúlt héten jött el. A szintén tatai Rotte Group volt a partnerünk abban, hogy a lehető legmaximálisabb biztonságot nyújthassuk az újranyitás után is – tudtuk meg Borsodi Imrétől, aki azt is elárulta, hogy a szakmai ajánlásokat szem előtt tartva, azokat kibővítve alakították ki saját biztonsági előírásaikat.

Egy szálláshelynek nem kevés dolgot kell szem előtt tartania egyébként, kezdve a védőtávolság betartásától, a vírusölő kézfertőtlenítők biztosításán át a pincérek kesztyű- és maszkviselésén, a fokozott takarításon át, hogy csak néhányat említsünk. A hotelben emellett használatonként fertőtlenítik például a bankkártya-terminált, a tollakat is, de az érintésmentes check-in lehetőségét is felkínálják. A szobai használati eszközöket, mint például a távirányítókat, befóliázták, hogy jobban lehessen őket fertőtleníteni, de UV C fertőtlenítőt és ózonfejlesztő lámpákat is beszereztek. Az étteremben asztalonként fertőtlenítik is a kezeiket ezen felül a pincérek, és a konyhán is maszkban, kesztyűben dolgozik majd mindenki.

A legionella ellen is tenni kellett, hiszen a hosszú ideje nem használt vízrendszerekben a pangó vízben elszaporodhatnak a legionella és egyéb baktériumok. Épp ezért a szálloda teljes vízrendszere teljes körű fertőtlenítésen esett át. A wellnessz részlegben is leengedték a medencéket karbantartás illetve fertőtlenítés céljából, hogy tiszta, friss víz álljon a vendégek rendelkezésére, de azt is bevezették, hogy 30 percenként fertőtlenítik a szanuát, amit egyébként is csak egy háztartásba tartozók használhatnak egyszerre.

A tapasztalatok szerint egyébként egyre többen keresik a hazai kikapcsolódási és szálláslehetőségeket. A Kristályba is érkezik vendég már hétfőn, hétvégére pedig már több mint negyven foglalást regisztráltak. A vidéki esküvők beindulásával a hozzájuk tartozó Pálma rendezvényházban is volt már lakodalom júniusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában