Komárom-Esztergomban két fővel csökkent a fertőzöttek száma

A koronavirus.gov.hu június 16-i adatai szerint két fővel csökkent a regisztrált koronavírusos beteg száma Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Forrás: (Fotó:koronavirus.gov.hu)

Országosan egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4077 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 565 főre emelkedett az elhunytak száma, 2516-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 996 fő. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 255 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-en vannak lélegeztetőgépen.

Komárom-Esztergom megyében június 15-ről június 16-ra két fővel csökkent a regisztrált fertőzöttek száma (298), a szomszédos megyékben, Veszprémben (63), Győr-Moson-Sopronban (86) és Fejérben (376) továbbra sem változott a betegek száma.

Fotó: (Fotó:koronavirus.gov.hu)

A parlament várhatóan ma szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában