különlegesség

2020.06.15. 15:16

Homokszobor épül Tatán a Kossuth téren

Különleges alkotás megszületésének lehetnek tanúi a tataiak a Kossuth téren, a Szent Kereszt Plébániatemplom előtt. A helyszínen egy homokszobor készül, amely az 1920-as magyar királyi címert formázza meg a koronával és angyalokkal.

Kemma.hu

Forrás: tata.hu

Fotó: DOMOKOS ATTILA

Homokszobor készül Tatán, számol be a tata.hu. A homokszobor eredetileg június 4-re készült volna el, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából, de a koronavírus járvány miatt a munka csúszott, így 100 évvel és egy hónappal az évforduló után fejeződik be.

Hétfő délelőtt a szobor alapjának megmunkálása kezdődött meg, amely egy hétig tart, Monostori Ferenc szobrász pedig jövő héten kedden fog bele a szobor megfaragásába. Az alkotáshoz közel 200 köbméter homokot fognak felhasználni, a kész mű 5 méter magas és 10 méter széles lesz, s az első komolyabb fagyok beálltáig láthatjuk. A tatai homokszobor az NKA támogatásával készül el, a kivitelezést a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai segítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában