287-re nőtt a regisztrált betegek száma Komárom-Esztergomban

A koronavirus.gov.hu június 10-i adatai szerint 2 új koronavírusos beteget regisztráltak Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Forrás: Koronavirus.gov.hu

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma, 2355-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1121 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 344 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Komárom-Esztergom megyében június 9-ről június 10-re 287-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Szomszédos megyéink közül csak Veszprém megyében nőtt egyel a fertőzöttek száma, így ott már 67 beteget tartanak számon.

Fotó: Koronavirus.gov.hu

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában