tehetségkutató

2020.05.30. 20:00

Immár negyed százada kutatja a tehetségeket a Peron Music Tatabányán

Margaret Island, Aurevoir, Szatmári Juli. Csak néhány híresség azok közül, akik a Peron Music Tehetségkutatón tűntek fel az elmúlt huszonöt évben. A fiatal előadók megjelenését, kiválasztását és mentorálását felvállaló projekt ma már a Kárpát-medencében huszonhat tehetségkutató megvalósulását szolgálja.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A tehetségkutatót a Peron Music Alapítvány hozta létre csaknem három évtizede, de versenyeket csak később kezdtek el szervezni. Berki Tamás és Victor Máté ösztönözte az akkor újszerű szakmai rendezvény létrehozását.

A könnyűzenei tehetségkutatók rendszerében a bizalom, a megbízhatóság megteremtésének szándékával indult el a projekt. A kilencvenes évek elején ez igen nagy kihívást jelentett. A Peron Music Tehetségkutató biztosította mindig az átláthatóságot, a legjobb helyszínt, technikát és szakembereket.

A leghíresebb nyertes zenekar a Margaret Island, a tagok páratlan tehetséggel, szorgalommal és intelligenciával dolgoztak együtt a Peron szakembereivel a győzelem előtti években. Az Aurevoir tagjai is kivételes hangulatú koncertet tartottak. Az elmúlt évek tehetségkutatóinak valamennyi előadója visszanézhető a PeronMusic YouTube-csatornán.

– A Peron Music Tehetségkutató hozzájárult a márkanév elterjedéséhez, hiszen több mint 350 zenekar zenélt e programban. A tehetségkutató szakemberei abban voltak érdekeltek, hogy a Peron folyamatosan megújuló projekt legyen – mondta Pap Tibor, az alapítvány elnöke.

– Partnerségben gondolkodtunk, és új tehetségkutatókat hoztunk létre Székely­udvarhelyen, Marosvásárhelyen és Magyarkanizsán. Kolozsvár mellett Felvidéken és idén Beregszászon is zenei tehetségeket fedezhetünk fel együttműködő szervezetekkel. Közben a hazai színtéren a Veszprém megyei tehetségkutató életre hívása, folyamatos működése is sikert hozott. Abban vagyunk érdekeltek, hogy a Kárpát-medencében 26 tehetségkutató szolgálja a fiatalokat.

– Nagyon büszke vagyok arra a csapatra, amely minden évben képes újabb és újabb 14 zenekart a döntőben kiszolgálni. Jó, hogy ennyi tehetséges fiatal megfordul Tatabányán. Kiváló az is, hogy a határon túli tehetségkutatóink is egyre nagyobb zenekari neveket adnak a magyar zeneiparnak. A magyar nyelven való alkotás igen fontos, de még fontosabb, hogy a zenekar értéket is jelent – mondta Cserteg István, a Peron Music tehetségkutató alapítója.

Új tehetségeket is várnak

A Peron szakemberei azt vallják, hogy boldogan zenélni tanulni, koncertezni már fél siker. Ebben adhat támogatást a 25. Peron Music Tehetségkutató, amelyre a zenekarok, előadók augusztus 16-ig jelentkezhetnek a Peron Music Alapítvány Facebook-oldalán. Az idei tatabányai döntőn 14 zenekar vehet rész szeptember 19-én az Agorában. A tatabányai Peron Music Tehetségkutatók korábbi győztesei: RAD (Budapest), Zuzu (Budapest), Gravefruit (Budapest), Philadelphia (Budapest), Csakazértis (Budapest), Kálvintér (Debrecen), Jókor (Budapest), The Crybabies (Pécs), Láma Dalai (Kiskunfélegyháza), Hangerilla (Tokaj), Trick (Nyergesújfalu), Renovage (Enying), Nuklea (Csepel), Szatmári Juli (Szombathely), Margaret Island (Budapest), Volumen (Tatabánya), Darjeeling (Budapest), Perfekt Pill (Budapest).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában