zene szeretete

2020.05.15. 14:56

Online is népszerűsíti a muzsikát a tatabányai RáHangoló

A népszerű komolyzenei családi program, a RáHangoló is online felületre költözött, hogy ott is továbbnépszerűsítse a muzsikát.

Sugár Gabi

A népszerű komolyzenei családi program, a RáHangoló is online felületre költözött. Az elmúlt hetekben a közösségi oldalakon több koncertet is hallhattunk az állandó közreműködőknek, és a produkció ötletgazdájának, Ocskai Gabriellának köszönhetően.

– A felvételeken szereplő zenészek: Lázár Nóra (fuvola), Bóka Emőke (fagott), Kerti István (klarinét) és Wéber Péter (ütőhangszerek). Szicsó István pedig fúvós hangszereken működik közre, ő készítette a mesezenék átiratait, fogta össze zeneileg és technikailag az online projektet – tudtuk meg Ocskai Gabriellától, aki zongorajátékával is színesíti a klipeket. A négy felvételből az egyiken zeneiskolás növendékek is szerepelnek, hogy kedvet csináljanak a zenetanuláshoz.

– A programokat le kellett mondani, de a zenészek és a közönség is elkezdett hiányozni – meséli Ocskai Gabriella. – Ezért Szicsó Istvánnal és Pereszlényiné Kovács Judittal, a zeneiskola igazgatónőjével arra gondoltunk, rögzítünk néhány mesezenét. Mint ahogy nagyon sok kreativitással és ötlettel megoldottuk az online hangszeres órák tartását is.

A tavaszi időszak nagyon mozgalmas lett volna a RáHangoló közreműködőinek: Tavaszi Fesztivál és az agórás bérletes sorozat mellett különleges érzékenyítő zenés előadást mutattak volna be az Autizmus Világnapján. A darab a Kék Madár Szülőklub, Belinszki Zoltán és Halász Károly együttműködéséből születik meg és a jelenlegi helyzetből adódóan várhatóan jövő áprilisban láthatják a gyerekek.

Ocskai Gabriella bízik abban, hogy az idén is megszervezheti az Agorában a RáHangoló művészeti tábort és már dolgozik munkatársaival a következő, tizenegyedik évadon. A hagyományos, klasszikus zenei alapokon nyugvó népszerű sorozat a következő időszakban is tartogat majd meglepetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában