környezetkímélő

2020.05.25. 17:58

Elektromos buszok is mennek majd a Turulhoz

Kigördült a gyárból az a két elektromos autóbusz, amelyekkel először a Turul Emlékműköz közlekedő 70-es járaton lehet majd utazni.

S. G.

Az autóbuszok mellé maszkokat is kapott a T-Busz Kft.

Forrás: beküldött

A járművek a működés során káros anyagot nem bocsátanak ki, így a tájvédelmi körzethez tartozó terület levegőjének védelmét is szolgálják. A kisebb utasforgalmú vonalakon is szolgálatba állnak az elektromos járművek, melyek 22 ülő, illetve a kerekesszékes utasok számától függően 24–32 állóhellyel rendelkeznek. A K7-es típusú autóbuszok hazánkban Tatabányán reprezentálják majd a gyártó színvonalas munkáját. Egy töltéssel 140–150 kilométert képes megtenni a jármű.

Az autóbuszok mellé maszkokat is kapott a T-Busz Kft. (Fotó: beküldött)

A komáromi BYD gyárában Krenner László, közép-kelet-európai értékesítési vezető adta át a járműveket Kupi Gábornak, a T-Busz Kft. ügyvezetőjének és Szücs Attilának, az Eurotrade Kft. ügyvezetőjének. A járművek mellé 1500 maszkot is ajándékozott a cég az autóbusz-vezetőknek.

A buszokra beszerelik az utastájékoztató eszközöket és felkerül az egyedi dekoráció a járművek külső felületére. Az utazóközönség június második felében veheti birtokba az új járműveket. Ezzel lezárult az 5,64 milliárd forintos fejlesztés, amely után teljesen megújul a város közlekedése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában