kapcsolat

2020.04.15. 20:11

Nyár végére elkészülhet a komáromi új Duna-híd

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-oldalán közölte a hírt. A hid építése a járvány időszakában sem állt le.

Kemma.hu

Fotó: foto:Pelsoczy Csaba

Folytatódik a Komáromot Észak-Komárommal összekötő új Duna-híd építése, és a munkákat a nyár végén, az ősz elején befejezik, közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán április 15-én szerdán.

Járvány idején is biztonságban dolgoznak

Ahogy arról beszámoltunk, a munkálatok a járvány időszakában is folytatódnak. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a kormány járvány elleni intézkedéseivel összhangban, a koronavírussal való fertőzés kockázatának csökkentése érdekében megelőző intézkedéseket rendelt el a cégnél. A szabadban, munkaterületen dolgozó munkavállalók számára speciális egyéni védőeszközöket, például maszkot, felszereléseket és fertőtlenítőszereket szereztek be, és folyamatosan osztanak ki. A munkahelyeken és munkaterületeken fokozott takarítást, fertőtlenítést rendeltek el. A tisztálkodási és kézmosási lehetőségeket a járványhelyzet által megkövetelt szinten biztosítják.

A tárcavezető kifejtette: egyeztetett Ivan Korcok új szlovák külügyminiszterrel, és köszönetet mondtak egymásnak a magyar és a szlovák állampolgárok hazatérésében nyújtott kölcsönös támogatásért. Szlovákia 89 magyart, Magyarország pedig 24 szlovák állampolgárt hozott haza a világ különböző pontjairól – emlékeztetett.

A híd építése a járvány időszakában is folytatódik (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)

Kiemelte: biztosították egymást arról, hogy a két ország közötti zavartalan áruforgalmat fenntartják. Ez alapvető fontosságú a szlovák és a magyar emberek ellátásbiztonsága szempontjából, főleg úgy, hogy tavaly a kétoldalú kereskedelmi forgalom már jóval meghaladta a tízmilliárd eurót – mutatott rá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: megállapodtak abban, hogy az eredeti terveknek megfelelően folytatják a Komáromot Révkomárommal összekötő új Duna-híd építését, és a munkákat a nyár végén, az ősz elején befejezik. Kitért arra is, hogy a megállapodásoknak és a korábbi terveknek megfelelően még az idén két ponton összekötik a két ország villamosenergia-hálózatait és jelentősen megnövelik a gázvezeték-rendszereket összekötő interkonnektor kapacitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában