kerativitás

2020.04.19. 16:08

Az első online tardosi répafesztiválon ínycsiklandó finomságok készültek

Az önkormányzat 100 kiló répát biztosított, amelyből a kreatív tardosiak az első online répafesztiválon igazi finomságokat készítettek.

P. J.

Forrás: Facebook/Tardos község

A vírus mindannyiunkat megviseli, ha nem is testileg, de érzelmileg, lelkileg biztosan. A településen ennek ellensúlyozására április elején, és nem áprilisi tréfa gyanánt – igaz, hogy online –, de megszervezték az I. Tardosi répalevesfőző fesztivált, a jókedv és az egészségmegőrzés jelszavával.

A polgármesteri hivatal épületénél kiraktak mintegy 100 kiló répát, és aki úgy gondolta, az felmarkolhatott annyi karottát, amennyire csak szüksége volt az étel elkészítéséhez, az online vetélkedéshez.

A cél az volt, hogy főzzön mindenki isteni répalevest, illetve valamilyen klassz répás ételt saját vagy az interneten található millió recept alapján. Aztán amikor elkészültek az alkotások, akinek kedve volt, az akár képeket is posztolhatott az elkészült remekművekről. Zsűri ugyan nem volt, de a „szakácsok” így is igazi – nemcsak levest főzve – készítettek remekeket.

Az alapanyagot a fesztiválhoz a környei Csabagyöngye Zöldséges ajánlotta fel. Az igaz, csupán három alkotásról készült „maradandó” felvétel, ellenben a 100 kiló répa az utolsó szálig elfogyott a községháza elől. A többi séf, úgy tűnik, túl szemérmes volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában