lőgyakorlat

2020.03.17. 11:18

Újonc harckocsizók gyakorlatoztak a szomódi lőtéren

Lőgyakorlaton vettek részt a tatai dandár katonái és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar kijelölt állománya a szomódi lőtéren.

G.D.V.

Fotó: Pánczél Mátyás

A kiképzésen a 11. Harckocsizászlóalj újonc harckocsizói, valamint a harckocsizó szakirányú honvéd tisztjelöltek rendszerbeállító lövészet keretében szakalap, iskola és harcszerű egyéni lőgyakorlatokat hajtottak végre géppuskával és ágyúval.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár továbbá tájékoztatja a lakosságot, hogy kedden, azaz ma és szerdán 10.00 és 22.00 óra között vezetési gyakorlatot tartanak. Emiatt megnövekedett katonai járműforgalom várható a Tata, laktanya–Dunaalmás–Neszmély–Süttő–Lábatlan–Bajót–Bajna–Agostyán–„C” gyakorlótér–„B” gyakorlótér–Tata, laktanya útvonalon.

Kérik, hogy a katonai járművek, konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában