kutat fertőtlenítettek

2020.03.30. 07:34

A két hónapja akadozó melegvíz-ellátás megoldódni látszik Almásfüzitőn

Ennyi ideje akadozik a szolgáltatás a településen, de jelenleg már nincs szükség melegvíz-korlátozásra.

K. D.

Forrás: Shutterstock

Helyreállni látszik a meleg vízszolgáltatás a településen. A csaknem két hónapja tartó problémát az okozta, hogy a település vízellátását biztosító három kút egyikébe homok szivárgott be. Mivel a két kisebb kút nem tudta kielégíteni a vízigényt, ezért Molajból lajtos kocsin történt a pótlás egy része. Az elmúlt időszakban többször kellett korlátozni a melegvíz-fogyasztást.

Februárban kérte először az ÉDV Zrt. a meleg vízszolgáltatás leállítását a vízfogyasztás csökkentése érdekében. Azóta rendszertelenül, 4-6-9 órás leállásokat kért egyes napokon a rendelkezésre álló vízkészlet függvényében, így a fogyasztókat nem lehetett időben tájékoztatni.

A meleg víz hálózat újraindításakor a vezetékhálózatnak meg kellett telnie vízzel, és ennek fel kellett melegednie. Ez okozta a csőben lévő lerakódások esetleges felkavarodását (a víz zavarossá válását) és a víz lassú felmelegedését. Ez nagy kellemetlenséget okozott a lakóknak és többlet fűtési költséget a szolgáltatónak.

A korlátozásra azonban úgy tűnik, már nem lesz szükség, nemrégiben ugyanis Beró László polgármestert az ÉDV Zrt. munkatársa arról tájékoztatta, hogy a probléma időszakos kezelésére rendelkezésre álló, korábban lezárt vezeték vízszállítására alkalmas, sehol nem szivárog. Megtörtént a fertőtlenítő átmosatás is.

További részletek a 24 Óra március 30-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában