hálaadás

2020.02.12. 20:00

Új tornyot és harangot is kapott a tatai Református Imaház

Február 8-án délelőtt hálaadó istentiszteletet tartottak a tatai Református Templomban a Református Imaház és Gyülekezeti Ház felújításáért.

Szőts István

Forrás: tata.hu

A közel 80 millió forintos fejlesztés összege egyrészt az Egyházkerületen keresztül érkezett, emellett a gyülekezet saját pénzéből valamint adakozásból valósulhatott meg a munka.

Az eseményen Igét hirdetett Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, aki elmondta: – mindig nagy örömmel jön Tatára, hiszen nagyon gazdag a gyülekezeti élet, és nagy áldás az itt zajló intézményes munka. Különösen nagy áldás, hogy miután tavaly szeptember elején átadhatták a Református Gimnázium új tornatermét, most megújulhatott a Gyülekezeti Ház és a tóvárosi Imaház, Kistemplom. Steinbach József hangsúlyozta: – Az infrastrukturális fejlődés mögött mindig ott van a lelki gyarapodás is, ami Tatán egyértelműen látható, hiszen nem arról van szó, hogy a kőház megépítése után lesz lelki ház, hanem a lelki ház már megvan, és ahhoz kell megépíteni a kőházat.

A fejlesztés során új tornyot és harangot kapott az Imaház, emellett pedig mindkét helyszínen tetőhéjazatot cseréltek, festettek, felújították a villamos és a hangosító rendszert, megújították a víz- és szennyvízhálózatot, így az épületek sokkal komfortosabbak lettek.

Szabó Előd, református lelkész az eseményen elmondta: – Nehéz út vezetett a Gyülekezeti Ház és a Kistemplom felújításának, bővítésének befejezéséig, de a munkák 98 %-ban végre elkészültek. Nagyon széleskörű összefogás eredménye ez a fejlesztés, hiszen az Imaházra került kis torony és harang kapcsán adakozást hirdettek meg, melynek eredményeként 5,5 millió forintot gyűjtöttek össze az adakozók. Emellett külső vállalkozóktól is kaptak segítséget, például ingyen végeztek el bizonyos munkákat, vagy ajánlottak fel anyagot.

A Református Templomban dr. Varga József Főgondnok és Michl József polgármester is megosztotta a jelenlévőkkel ünnepi gondolatait. A hálaadó istentiszteleten külön köszöntötték mindazokat, akik munkájukkal hozzájárultak a fejlesztéshez, a kivitelezők, és a felújítás folyamatában részt vállalók oklevelet és ajándékot vehettek át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában