beruházás

2020.01.23. 17:30

Vértesszőlősön adták át a megye első önkiszolgáló konténerparkját

Vértesszőlősön, a Sztráda üzleti Parkban avatták fel csütörtökön a megye első önkiszolgáló konténerparkját, ahol jelenleg 50 konténer áll rendelkezésre.

M. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A dán TITAN Containers magyarországi leányvállalata és az ingatlanbefektető Investum Kft. csütörtökön közösen nyitotta meg megyénk első önkiszolgáló konténerparkját. Az ünnepségen ott volt Baráth Sándor, a megyei kereskedelmi és iparkamara ipari tagozati alelnöke és Nagy Csaba, Vértesszőlős polgármestere is. A Tatabányához is közeli Sztráda üzleti Parkban, Vértesszőlős területén egyelőre félszáz konténer várja a térségben élők jelentkezéseit, igényeit, magánszemélyeket és vállalkozókat egyaránt.

A rugalmasságot és a megfizethetőséget hangsúlyozta beszédében Anja Maria Plampin, a Titan csoport globális menedzsere. Elmondta, hogy összesen 60 telephelyük van világszerte, 30 000 konténerből áll „flottájuk.”

– Óriási az igény az ilyen típusú raktározásra – mondta Paulik Zsolt, a TITAN magyarországi fiókvezetője. – Ez először is olyan szolgáltatás, amilyen a közelmúltig még nem volt hazánkban. A konténerek egy hónapra vagy akár bármilyen hosszú távra igénybe vehetők.

Jó példa

Nagy Csaba, Vértesszőlős polgármestere reméli, hogy a TITAN és az Investum közös raktárbázisa példa értékű lesz a „helyfoglaláson” gondolkodók számára. Kiemelt fontosságú területen van a konténerpark, hiszen „karnyújtásnyira” található az M1-es autópálya, Tatabánya és Tata városa, valamint több jelentős cég gyára, telephelye. A helyi iparűzési adó szempontjából is fontos az újabb és újabb cégek jelenléte.

További részletek a 24 Óra január 24-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában