közút

2020.01.18. 18:03

Célba érkezett az M1-esen is végigcammogó 244 tonnás monstrum

A Magyar Közút látványos videót készített az országot átszelő konvojról, amely nemrég érkezett a célállomásra.

F. M.

Forrás: Magyar Közút

Megérkezett Gönyűből Tiszaújvárosba az a túlméretes konvoj, amely január 8-9-én éjjel szelte át autópályákon az országot, majd január 13-án az országos közutakon közelítette meg a MOL Nyrt. poliol üzemét. A konvoj a gyártókomplexumhoz szükséges 244 tonnás vegyipari berendezést szállított. Az útvonalengedélyt a Magyar Közút adta ki.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője a Kemma,hu-nak elmondta, hogy a konvoj hossza összesen több mint 200 méter volt, ennek részeként az egyik jármű önmagában volt 53 méter hosszú.

A Gönyűből induló menet az 1-es főút-813-as főút-M19-es autóút-M1-es autópálya-M0-s autóút-M31-es autópálya-M3-as autópálya útvonalon közlekedett. A konvoj biztosítását két rendőr, öt kísérő és két szakkísérő jármű végezte a teljes szakaszon, ezen felül a Magyar Közút illetékes mérnökségei részéről útellenőrök is kísérték a szerelvényeket az M1-esen és az azt megelőző szakaszon.

Az M0-s autóúton a 45 perces pihenő idő kivételét a szigetszentmiklósi mérnökség biztosította. Különleges előírás volt, hogy a nagyobb nyílású hidak alatt a szerelvények közül a nehezebbek egyedül, hídtengelyben, minden egyéb forgalom kizárásával közlekedhettek. Ahogy a Közút írja a Facebook-oldalán, a közúti szállítás mindössze négy kilométer volt, ahol árkokat kellett betemetni, távhővezetéket, jelzőtáblákat kellett elbontani, átépíteni.

A túlméretes, túlsúlyos járművek rajongói egyébként örülhetnek: a beruházás miatt számos szerelvény fog még közlekedni az országos közutakon.

Egy hónapja szintén egy monstrum döcögött át az országon és az M1-esen, a 96 méteres szerelvény a gyártókomplexum második legmagasabb készülékét szállította, amelynek össztömege 310 tonnás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában