testületi ülés

2019.12.10. 07:39

Karácsonyi utalványt kapnak az esztergomi idősek és nagycsaládosok

Az esztergomi testületi ülésen döntöttek arrl, hogy a város is hozzájárul a lakosok karácsonyához utalvány formájában.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Hernádi Ádám polgármester távollétében Erős Gábor alpolgármester vezette le a december 5-i csütörtöki rendkívüli testületi ülést, melynek zárt részén hat, míg a nyílt részén két napirendi pontot vitattak meg a felek. A képviselők többek között döntöttek arról, hogy ötezer forintos vásárlási utalvánnyal segítik a lakosokat.

A 70. életévüket betöltött esztergomi polgárok, valamint azok a nagycsaládosok részesülhetnek az ajándékban, akik korábban kérelmet nyújtottak be. Az előterjesztést tíz igen és három tartózkodás mellett fogadták el, így az önkormányzat még ebben a hónapban postai úton juttatja el a jogosultaknak a karácsonyi támogatást. Az összeget Edenred vásárlási utalvány formájában biztosítják a lakosoknak, melyet Esztergom szerte számos helyszínen elfogadnak.

A képviselők elfogadták az Esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola támogatási kérelmét, döntésük értelmében 450 ezer forinttal támogatják az intézményt. Rendkívül jó kapcsolatot ápolnak Esztergom osztrák testvérvárosának, Mariazellnek a zeneiskolájával, a felek gyakran látogatnak el egymáshoz, sőt még közös zenei tábort is szerveznek a fiataloknak.

A zeneiskola ifjúsági zenekara 2016 novemberében lépett fel Mariazellben, idén pedig a Balassa Bálint Vegyeskar kapott felkérést az adventi műsorba. A képviselő-testület támogatta a zeneiskola alapítványának kérését, a Balassa Bálint Vegyeskar marizelli fellépéséhez összesen 450 ezer forint támogatást biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában