tradíció

2019.12.14. 06:05

Ifjú tehetségek találkoztak Tatán a Piarista rendházban

A tatai önkormányzat a helyi diákönkormányzattal közösen szervezte meg a Tatai Tehetségek Találkozóját, melynek a Piarista rendház adott otthont.

P. J.

Az önkormányzat, a Piarista rendházban, a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban rendezte a Tatai Tehetségek Találkozóját. Az ősszel megnyílt zenei centrum egy újabb kiemelkedő helyszínévé vált a fiatalok képzésének, tehetségük kibontakoztatásának. A Tehetségbarát Önkormányzat pályázatban vállaltaknak megfelelően Tata a helyi diák­önkormányzattal együttműködve szervezte meg ezt az összejövetelt.

A rendezvényt dr. Illés Boglárka helyettes államtitkár nyitotta meg, aki egyebek mellett kiemelte, nagyon fontos, hogy a tehetségeket ne csupán kormányzati szinten, a családok erősítésén keresztül támogassák, hanem a települések is segítsék helyben azokat az intézményeket és programokat, amelyek segítik a fiatalokat.

A találkozón Michl József polgármester megköszönte az együttműködést a helyi diák­önkormányzatnak, a szervezőknek, a tanároknak és a szülőknek. A városvezető úgy fogalmazott, hogy a tehetségek találkozóját folytatják, minden évben megrendezik.

Ezek is érdekelhetik