pályázat

2019.12.06. 07:06

A megye legjobb versíró diákjait díjazták a tatabányai Dózsa-iskolában

A versíró pályázaton száztizenhárom diák száznegyven versét értékelték, amelyek közül a legjobbakat egy könyvbe gyűjtötték össze.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Huszonhatodik alkalommal szervezett megyei versíró pályázatot a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola. Tizenkét település huszonhat iskolájából száztizenhárom diák küldte be csaknem száznegyven versét. A díj­átadón Benyeczkó Ilona igazgató köszöntötte a diákokat, felkészítő tanáraikat, és szüleiket, majd Tóthné Dvihally Henrietta, az iskola pedagógusa bemutatta a díjnyertes írásokat tartalmazó Versíró Cimborák évkönyvét. A színes kiadvány tizenhat éve kapcsolódik a pályázathoz. A díjátadón szavalatok hangzottak el, s kategóriánként átadták a díjakat.

A 3–4. osztályosok közül harmadik lett Nagy Ágnes, Ágoston Dóra, második Kovács András Bátor, Vámosi Szonja, első lett Fehér Eszter. A 5–6. osztályosok harmadik helyezettje Dévald Hanna és Tajkov Petra, második lett Gróf Vivien Patrícia, Tóth Gábor, s első lett Szíj Eszter.

A 7–8. osztásoknál az élen Kozicz Ábel Lőrinc végzett, akit Jónás Nóra, majd Ujszászi Anna követett. A középiskolások harmadik helyezettje Székely Erik Attila és Fónyad Anna lett, második Váradi Bence, s az első helyen Szabó Lilla Adrienn végzett. Emléklapot vehetett át Lauda Fanni, akinek a verse a legtöbb szavazatot kapta az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában