kívánságok

2019.11.26. 17:44

Az angyalok fővárosa lett Tata a Kristály-beli karácsonyfával

Pál Feri atya előadása hozta el a karácsony csodáját Tatára, a Kristályban álló különleges kívánságfa segítségével pedig a határainkon túlra is eljuthatnak az angyalok.

Sz. A.

Pál Feri atya előadása hozta el a karácsony csodáját Tatára, a Kristályban álló különleges kívánságfa segítségével pedig a határainkon túlra is eljuthatnak az angyalok.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Az önmegvalósítást nem másokkal szemben kell és lehet megvalósítani, fogalmazott „Pál­feri”, a népszerű római katolikus pap a Pálma Rendezvényházban a hét végén, és fel is idézett egy történetet az emberről, akinek a szerettei először nem fogadták el annak jótékony céljait, lényegében önmegvalósítását. Mi több, megkérdőjelezték, hogy miért másokra akarja „költeni” megtakarításait, energiáit, de később már úgy érezték, ők azok, akik engedik és támogatják őt abban, hogy másoknak és másokkal jót tegyen.

A mentálhigiénés szakember szavai talán soha nem hangzottak el ennél stílszerűbb helyen és alkalommal, ugyanis az atyától néhány méterre már állt az a fa, amely a karácsony csodáját viszi el több mint kétszáz gyermeknek Tatán és Szovátán, összesen három intézményben. 241 kívánság került fel a fára, és már a Pál­mában száz angyalára is talált.

Pál Feri atya az önmegvalósítás dimenzióiról mesélt (Fotó: Szűr Annamária / Kemma.hu)

Mondhatná bárki, rímelve Pál Feri atya példabeszédére, hogy minek vegyen bárki is másoknak ajándékokat, hisz saját környezetükre is szánhatnák azt a pénzt, de erre is lenne egy jó válasza a népszerű papnak: miért ne én, és ki, ha én nem? Valószínűleg így születnek a hétköznapok angyalai: úgy érzik, hogy itt és most nekik kell tenniük valamit. Sokan érezték úgy, hogy most rajtuk van a sor: mintegy száz kívánság talált már gazdára vasárnap.

A karácsonyfa az előadás után átkerült a Kristály Hotel Imperialba, ahol az aulában bárki leszakíthat róla egy kívánságot, hogy így tegye szebbé egy-egy gyermek karácsonyát. Mint megtudtuk, a hotelből Esztergályos Patrik, ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző, Tündérszépek szépségversenyünk megyei fordulójának egyik zsűritagja is úgy érezte, hogy szeretné szebbé tenni a karácsonyt, így ő is meglátogatta a fát és választott róla kívánságot.

Érdekes és elgondolkodtató bepillantani a nevelőotthonban élő vagy speciális iskolába járó, fogyatékkal élő, rászoruló gyermekek álmaiba, kézbe venni kézzel írt leveleiket, rajzaikat. Van, akinek egy márkás sportcipő, egy pulóver, póló, fülhallgató a boldogság, másnak egy lombseprű vagy épp kutyasampon, macskamászóka, sminkkészlet, szuperhősös játék. Egy közös van mindegyikben: angyalra várnak, hogy valóra válhassanak.

Ezt segíti a Kristály és a Tata és Térsége Civil Társulás az 1 doboz 1 mosoly elnevezésű akcióval. Borsodi Imrétől, a hotel PR-menedzserétől megtudtuk: az ajándékokat december 6-ig lehet leadni a hotel recepciójánál, és azt kérik, hogy ne csomagolják be, illetve ne zárják le a pakkokat, arról ugyanis a szervezők fognak gondoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában