játékosság

2019.11.07. 17:30

A legcukibb tetris challenge: esztergomi ovisok is vállalták a kihívást

Egy kép ezer szónál többet mond. A netes kihívás legkisebbjeinek fotójából kiderül: az ovisoknak van a legjátékosabb „munkahelye”.

Feleki Marietta

Forrás: beküldött

Az esztergomi Kertvárosi Óvoda Pillangó csoportja is megmutatta a vérbeli ovisok alapfelszereltségét. A húsz ovist az óvónők, Demjén Kata és Gáspár Mónika, valamint a dadus, Behány Szilvia koreografálta, hogy a megfelelő kép szülessen az internetet felrobbantó tetris challenge kihívásra.

Mint Demjén Kata mesélte, az ő ötlete volt beszállni a kihívásba. A kicsiknek a kép elkészülése előtt több fényképet is mmegutattak, amiket például a rendőrség vagy a tűzoltóság készített. A gyerekek kedvence egyébként a tűzoltóságok tetris challenge-fotói voltak.

– A kicsikkel még tavasszal ellátogattunk az esztergomi tűzoltóságra, ami nagy élmény volt nekik. Azóta is emlegetik. A csoport nagyon nyitott mindenre, így könnyű volt velük dolgozni – árulta el az ötletgazda óvónő.

Az ovisok alapfelszerelése (Fotó: beküldött)

A „Tetris challenge” néven futó kihívásos játék lényege, hogy a résztvevők lefekszenek a földre, maguk köré pakolják a mindennapjaikra jellemző tárgyakat, felszereléseket, munkaeszközöket, és mindezt lefotózzák. A játékot bevállalták már mentősök, rendőrök, tűzoltók is. Legutóbb a tatai 25. Klapka György Lövészdandár katonái csatlakoztak, akik harckocsijuk menetfelszerelését pakolták ki és mutatták meg mindenki számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában