figyelemfelhívás

2019.11.15. 11:30

A Bridgestone tatabányai gyárában szakállas hónap a november

A Bridgestone tatabányai gyárában a Movember mozgalom keretében a prosztatarák-szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Mórocz Károly

Forrás: Beküldött

Fotó: Cseleny-Szabo

A november a prosztatarák elleni harc hónapja az egész világon. A megbetegedés a férfiakat érintő egyik leggyakoribb rákfajta: csak Magyarországon évente átlagosan 1500-an halnak bele a későn diagnosztizált kórba. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. éppen ezért idén is csatlakozott a Movember mozgalomhoz, hogy felhívják a prosztatarák-szűrés fontosságára a dolgozóik és a környéken élő férfiak figyelmét.

A tavalyi évben először megrendezett Movember – A te bajszod, a te egészséged kampány – hatalmas sikerrel zárult: a gyárban dolgozó férfiak harmada vett részt az ingyenes, helyszíni szűrővizsgálatokon, a hónap során pedig egy bajuszversenyben is megmérették magukat a vállalkozó kedvű Bridgestone-os urak.

A pozitív visszhang után egyértelmű volt, hogy az idei november is a szakállas, bajszos pasik hónapja lesz az abroncsüzemben. Az ingyenes PSA szűrővizsgálatok mellett olyan különleges programokkal készül a dolgozói számára a gyár, mint az szakállkvíz és a szakállszépségverseny. Ráadásul a Bridgestone arról is gondoskodik, hogy a hónap végére már rendezetlenné váló szakállak újra a legszebb formájukban tündököljenek, ehhez a környék legjobb borbélyait biztosítja a dolgozók számára.

A tatabányai gyár idén ősszel a korábbiaknál is több energiát fektetett a dolgozók egészségének megóvására. A Movember kampányt októberben a „B-Pink” elnevezésű, a mellrákszűrés fontosságára felhívó aktivitás előzte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában