Időjárás

2024.05.27. 12:01

Kiadták a riasztást: jön a nagy zuhé!

Visszatérnek ma a veszélyes zivatarok.

Kemma.hu

A Hungaromet nemrég kiadta az elsőfokú, citromsárga riasztást az ország több megyéjére, köztük Komárom-Esztergom vármegyére is a hirtelen kialakuló veszélyes zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat ilyenkor.

Forrás: met.hu

Mint írják, ma estig, késő estig eleinte elsősorban az Alföldön, Északi-középhegység nyugati felében, majd a középső területeken, illetve a Dunántúl északkeleti harmadában, illetve a nyugati határszél közelében van esély helyenként zivatar kialakulására, amelyek környezetében viharos (60-70 kilométer/óra) széllökés előfordulhat. Délkeleten egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély a déli órák környékén viharos (70-80 kilométer/óra) széllökés, jégeső (2 cm alatti átmérővel) kíséretében.

Az előttünk álló éjszaka zivatar csak kis valószínűséggel fordulhat elő, a nyugati határszél közelében, Dél-Dunántúlon van némi esélye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!