a megye hét csodája

2019.10.21. 13:01

A pilisi kristálybarlang egy csoda, ezt már emléktábla is bizonyítja

Környezetbarát vállalkozásba fogott a Mediaworks Hungary Zrt., a cégcsoporton belül a 24 Óra. Kerestük a helyi természeti szépségek közül a megyénk hét csodáját.

W. P.

A megye egyik csodája, a Sátorkőpusztai barlang

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A júliusi jelölés, majd az augusztusi olvasói szavazás után – a 24 Órában és a kemma.hu honlapon történt – a húsz jelöltből hét győztes maradt. Úgy gondoltuk, egy-egy emléktáblát átadva, amelyet a helyszíneken láthatnak az arra járók, megerősíthetjük, hogy ilyen csodálatos helyek vannak szűkebb hazánkban. Az egyik nyertes a Sátorkőpusztai-barlang.

A megye egyik csodája, a Sátorkőpusztai-barlang (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

– Amikor a Sátorkőpusztai-barlang is bekerült a jelöltek közé, titkon reménykedtünk benne, hogy az olvasók is úgy gondolják, hogy ez a barlang valóban egy csoda – mondta Gábor Éva, a barlangot gondozó Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) megbízott titkára. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának kezelésében lévő kristálybarlang a megye egyetlen látogatható és ehhez fogható képződménye. A tagok köszönik a voksokat, valamint az elismerést, egyúttal remélik, hogy egyre többen keresik fel a helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában