alkotás

2019.10.03. 16:54

Ézsiás Erzsébet írónő könyvét mutatták be Esztergomban

Ézsiás Erzsébetnek eddig huszonnégy könyve jelent meg, az esztergomi városi könyvtárba harmadjára jött el és mutatta be új kötetét.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Ézsiás Erzsébet írónőt, Szersén Gyula színművészt, Kemény András kiadóvezetőt és Pálmai Árpád egyházzenész, karnagyot látta vendégül a Vadsóska – Napló egy árváról című könyv bemutatója alkalmából a közelmúltban az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár.

Ézsiás Erzsébet egy erdélyi árva kislánynak lett keresztanyja, akit családja és barátai segítségével hosszú évekig patronált. Noémi, a könyv főszereplője halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységből érkező erdélyi magyar, és egy árvaházban nevelkedő, nem kívánt gyermek. Az ő történetéről szól a könyv, nyolcéves korától tíz éven át.

A könyvben képet kapunk az árvagondozásban látottakról, az írónő jó és rossz tapasztalatairól. A könyv naplóként íródott, egy-egy esemény is megelevenedik előttünk, miközben olvassuk Noémi történetét.

A lány okos, tehetséges és szorgalmas, és hamar rájön, hogy a tanulással kitörhet jelenlegi környezetéből. Idén fog érettségizni, és az írónő arra biztat minket, olvasókat, hogy legyünk optimisták életének folytatását illetően.

A regény egy trilógia harmadik kötete. A történet nem folytatásos, így a részek függetlenek egymástól. A trilógia első részének címe Babanapló, ezt követi a Kamasznapló és végül a Vadsóska. A kötetet Kemény András kiadóvezető mutatta be a közönségnek, a művet a Papirusz Book könyvkiadó adta ki, borítóját a főszereplő, ­Noémi rajza díszíti, a hátoldalán található ajánlót pedig Müller Péter írta.

Ézsiás Erzsébetnek eddig huszonnégy könyve jelent meg, az esztergomi városi könyvtárba harmadjára jött el és mutatta be kötetét.

A bemutatón Szersén Gyula színművész – Hercule Poirot magyar hangja – olvasott fel részleteket a könyvből, illetve Pálmai Árpád énekelt a közönségnek erdélyi népdalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában