borkülönlegességek

2019.10.09. 19:03

Két napig díjnyertes borok és zúzós zenék uralták az esztergomi Kis-Duna sétányt

A Borhíd Fesztivál és Borünnepre kilátogatókat nem csak finom borok és különleges ételek várták, de színvonalas koncerteket is hallgathattak.

W. P.

A borok mellé jó zene is szólt Esztergomban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az ország legkülönbözőbb bortermő vidékeinek aranyérmes borait, továbbá meggy, de még ribizli ízesítésű nedűket is kóstolhattunk a Borhíd Fesztiválon és Borünnepen, amelyet a hétvégén ezúttal is a Mindszenty téren és a környékén rendeztek meg.

– Bár nem tudom a nevét, de azt tudom, hogy van egy nagyarany díjas borotok. Na, azt szeretném megkóstolni! – szólt oda az egyik pincészet standjánál várakozó egyik fesztiválozó, majd néhány pillanattal később kapott is egy kis ízelítőt a ZéVé Trilógia III elnevezésű borából. A férfi később meg is jegyezte, hogy már érti, miért nyert meg egy országos versenyt a bor. Ugyanakkor azok is megtalálták a számításukat, akik erősebb, ütősebb, egyben különlegesebb italokat kerestek. A magas minőséget képviselő tahitótfalui forralt eperbor mellett a Panyolai Pálinkáért is sokan álltak sorba.

A borok mellé jó zene is szólt Esztergomban (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

A rendezvény azonban nem csak a borokról, hanem a különleges ételekről is szólt. A szervezőknek köszönhetően a Kis-Duna sétányon igazi ínyencségeket is megkóstolhattunk: a húsos vagy sajtos tejfölös tócsni mellett a lovas-házi kürtőskalács, de a lila káposztával tálalt libacomb is igen kelendő volt.

A hétvége folyamán az Erzsébet park valóságos vidámparkká változott, ahol a dodzsem mellett többek között a breakdance nevű hinta is várta az érdeklődőket. Mindemellett a zenei felhozatalra sem lehetett panasz. Pénteken a keményebb stílus képviselői, közöttük a szombathelyi Lord együttes lépett színpadra, mely az egyik legismertebb dalukat, a Szállj szabadont is eljátszotta a közönségnek. Szombaton a Hooli­gans koncertjére az eső is elállt, így újra hatalmas tömeg gyűlt össze a Mindszenty téren. A fesztivált vasárnap este a Kelemen Kabátban fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában