polgármesterváltás

2019.10.22. 17:46

12 milliárdos kasszával adta át Tatabányát Szücsné Posztovics Ilonának Schmidt Csaba

Teljes körű, mindenre kiterjedő dokumentációval adta át Schmidt Csaba utódjának, Szücsné Posztovics Ilonának a városvezetést.

Kemma.hu

Forrás: tatabanya.hu

Október 22-én a városházán a polgármesteri munkakör átadás-átvétel során gondosan elkészített, részletes, pénzügyi beszámolót vett át Szücsné Posztovics Ilona újonnan megválasztott polgármester a korábbi városvezető Schmidt Csabától. A beszámoló szerint október 13-án közel 12 milliárd forint szerepel az önkormányzat bankszámláján és állampapírokban, folyószámlahitelt pedig hat éve nem kellett igénybe venni.

Az átadás- átvétel előtt tartott sajtótájékoztatóján Schmidt Csaba elmondta: nyugodt lelkiismerettel adja át a város irányítását, és bízik abban, hogy a városépítő munka folytatódik Tatabányán. Számos projekt van folyamatban melyekre mind rendelkezésre állnak a szükséges források.

– Többek között épül a könyvtár, a Szakképzési Központ, a Tulipános Ház, a katolikus gimnázium, szépül a Csónakázó-tó, épül a mélygarázs, és készül az új 6000 férőhelyes sportcsarnok is. Büszke vagyok mindarra, amit közösen elértünk, és hogy 9 éves polgármesterségem alatt értékes és kiváló emberekkel dolgozhattam együtt. Mindenkinek köszönettel tartozom, akik segítettek bennünket céljaink elérésében, képviselőként továbbra is Tatabánya fejlődésért fogok dolgozni – részletezte Schmidt Csaba.

Szücsné Posztovics Ilona az átvétel után tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a törvényi kötelezettségeknek megfelelően, illetve az előzetes megbeszéléseken elhangzott kéréseit is figyelembe véve készült el az átadás- átvételi dokumentáció, melyben teljes körű információkat kap a leköszönő polgármestertől az önkormányzat költségvetéséről, a folyamatban lévő ügyekről, és a nagy beruházásokról, melyekre rendelkezésre áll a fedezet a város költségvetésében.

Ahogy a tatabanya.hu-n olvasható, az elmúlt 9 évben csaknem 40 milliárd forintnyi pályázati forrás érkezett a városba, ennek majdnem fele kormányzati támogatás volt, ezen kívül 16 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg a Tatabánya Schmidt Csaba vezetése alatt, s jelenleg kevesebb, mint 1,1 milliárd forint hiteltartozása van a városnak. Hozzátették: az önkormányzat hosszú évek óta tartó stabil pénzügyi helyzetének köszönhető, hogy megannyi fejlesztést tudott az elmúlt években sikerrel megvalósítani.

További részletek a 24 Óra október 24-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában