tudatosság

2019.06.26. 13:59

Napelempark épül a kis bakonyaljai település legszélén

A falu szélén, Kerékteleki felől érkezve nagy változás tárul a látogató szeme elé. A kis településen egyhektárnyi területen már készül a beruházás.

P. P.

Bársonyoson az út jobb oldalán lévő fák már teljesen eltűntek, némelyik gyökérzete még az ég felé meredezik. Azt már Kálnai Lajos polgármestertől tudtuk meg, hogy ezen az egyhektárnyi területen új napelempark épül egy magáncég beruházásában. Annak tulajdonosa ugyan szerette volna megvenni az ingatlant, de a képviselő-testület úgy döntött, hogy nem adja el, csupán bérlését teszik lehetővé. Úgy gondolták ugyanis, hogy így jobban járnak, mert akkor az elkövetkező három évtizedben minden évben többletbevételhez jutnak.

A község közös kasszája a közeljövőben viszont csökkenni fog 17 millió forinttal, mert ennyit fognak költeni a Zrínyi és a Széchenyi utcák úttestjeinek az aszfaltozására, mert azok még mindig csak murvásak. Ebben a munkában nem vesz részt az az MTZ 820-as traktor, amit még tavaly nyertek a Vidékfejlesztési Minisztériumtól, de csak a napokban érkezett meg hozzájuk. Ezzel elsősorban a külterületi utakat rendezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában