testületi döntés

2019.06.03. 07:14

Nyolcmillió forintból hoznak létre fejlesztőszobát az SNI-s gyerekeknek a dorogi oviban

Dorogon a képviselők elfogadták a Petőfi ovi fejlesztőszobájának kialakítását. Ezen kívül futópálya elkészítése is szerepelt a napirendi pontok között.

W. P.

Forrás: Google Street View

Május 31-én pénteken tartotta meg soron következő ülését a dorogi képviselő-testület a polgármesteri hivatal épületében, amelyen elfogadták a Petőfi Sándor Óvoda fejlesztő szobájának kialakításával kapcsolatos előterjesztést. Az intézmény vezetője korábban jelezte, hogy egyre több, SNI-s (Sajátos Nevelési Igényű), megváltozott képességű gyermek jár az óvodába, akik beilleszkedési és tanulási zavarral rendelkeznek. A szakértői bizottság megvizsgálta a jelenlegi helyzetet és javasolta a helyiség kialakítását, ahol megfelelő módon fejlődhetnek a kellő figyelmet és nevelést igénylő óvodások. Az önkormányzat 2019. évi költségvetésében már szerepelt a tervezésre elkülönített összeg. Az elkészült vázlattervek alapján a projekt becsült költsége bruttó nyolcmillió forint, amelyet az idei évi helyi adóbevétel-többletből biztosítanak.

A képviselők továbbá döntöttek a „Zöldkör” tárgyú közbeszerzési eljárás lezárásáról is, amelynek eredményeként a közeljövőben elkezdődhet az Otthon téri futópálya kialakítása, amelyre a városi egyesített sportintézmény pályázott. Az ülésen Polonyi Zsolt képviselő újra jelezte a testületnek, hogy a település egyes részein indokolt lenne a víznyelőaknák folyamatos tisztítása, illetve kérte, hogy vizsgálják meg a Köztársaság úton keletkezett újabb úthibák helyreállítási lehetőségét. Dr. Tittmann János polgármester elmondta, hogy már zajlanak a szükséges egyeztetések és heteken belül megoldódhatnak a problémák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában