avatás

2019.06.09. 07:12

A borlovagok felvonultak Komáromban, majd kisvonattal mentek az Erődbe

Második almalommal szervezett az elmúlt hétvégén avatási és előlépési ceremóniát az Ordo Equestris Vini Europae – Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának Esztergomi Legációja a városban.

Nagy Tamás

Borlovagokat avattakl

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Az ünnepi menet a Szabadság térről indult a lovagrend előírásainak megfelelően. Elöl a huszárok és mazsorettek, mögöttük a komáromi fúvószenekar, majd az elöljárók, az avatandók, az előlépők és a vendégek következtek.

A díszes menet magyar és lovagi zászlókkal vonult a Jézus Szíve római katolikus templomhoz, ahol Bros Gergely plébános fogadta a menetet. A szentmise után Josef von Jenei címzetes konzul köszöntötte a rendi tagokat és a vendégeket. Majd a templom előtti téren várakozó kisvonat vitte az ünneplő társaságot a Monostori erőd Dunai Bástyájához, ugyanis ez volt a helyszíne a lovagi díszvacsorának. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak dr. Molnár Attila polgármesternek, a rendezvény fővédnökének, hiszen az ő segítsége és támogatása nélkül nem jöhetett volna létre ez a színvonalas rendezvény.

Borlovagokat avattak (Fotó: Nagy Tamás / 24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában