helyi közösségek

2019.05.15. 17:30

160 oldalon csodálhatjuk majd meg Tata arcait az év végére elkészülő albumban

Mi, Tataiak – Közösségi arcképcsarnok 2019 címmel jelentet meg 160 oldalas fotóalbumot a város, hogy a helyi közösségeket bemutathassa. A kiadvány feltehetően az év végére készül majd el.

Szabó Klaudia

Mi, Tataiak – Közösségi arcképcsarnok 2019 címmel jelentet meg 160 oldalas fotóalbumot a város, hogy a helyi közösségeket bemutathassa.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Fotóalbumot jelentet meg a város Mi, Tataiak – Közösségi arcképcsarnok 2019 címmel az év végén. Michl József polgármester elmondta, a mai világban mindenki megoszt mindent az internetes portálokon, de a legkedvesebb nézegetnivalók sokak számára még mindig a régi fotóalbumok.

– Nem csak az épületeket és az utcarészleteket látjuk, bár azokat is szeretjük Tata régi képei közül – hangoztatta a polgármester. – Ott vannak mellettük az arcok, amelyek még magával ragadóbbak, ha rövid leírást is látunk a képen szereplőkről.

Hozzátette, egy olyan kézbe vehető fotóalbum készítése mindenképpen bölcs ötlet, amiben tataiak szerepelnek és nem csupán a helyi természeti szépségek.

– A kötet attól lesz szép, hogy rólunk, a közösségeinkről szól, és úgy válik élettel telivé, hogy mi, emberek rajta vagyunk – fejtette ki Michl József. – Ez az alkotás olyan üzenet a világnak, ami túlmutat azon, milyen épületeket építünk. Akik valamit létrehoznak, művelnek, azokat a kisebb- nagyobb csoportokat örökítenék meg a jövőnek. Nagyon izgalmas és érdekes kiadvány lesz és biztosan sokan szeretnék majd, hogy a polcukon tudhassák – tette hozzá.

A polgármester szerint a legnehezebb dolga fotósnak és a szerkesztőknek lesz, hiszen fontos, hogy az arcok felismerhetőek legyenek.

A sajtótájékoztatón Berczelly Attila, a tatai Új Kajakház Ökoturisztikai Központ igazgatója elmondta, egy olyan 2019-es családi fotóalbumot hoznak létre, ahol Tata arcai jelennek majd meg. Céljuk, hogy értékes emléket adjanak át minden generációnak.

További részletek a 24 Óra május 15-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában