helyreállítás

2019.05.16. 19:59

Újabb munka kezdődik a Május 1. úti gödörnél

Tatán, a Május 1. úton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folytatja a feltörő forrás által okozott károk helyreállítását. Május 17-én pénteken és május 18-án, szombaton az elkészült szivárgórendszer melletti burkolatot javítják az időjárástól függően.  

Kemma.hu

Május 1. úti gödör

Forrás: Város Tata

Ahogy a tata.hu írja, a kivitelezési munkák idejére a Május 1. út és Komáromi utca csomópontjában jelzőőrök irányítják a csomópont forgalmát, a Május 1. út kétszer egy sávon lesz járható. A burkolatjel festési munkákat várhatóan május 20. és 31. között végzik szakaszosan egy-egy forgalmi sáv zárása mellett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve az utinform.hu-n, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, az ominózus útszakasz a visszatérő források miatt immár évek óta gondot okozott az autósoknak. Karácsonyfa és a nyuszi került már bele, hogy felhívják rá a figyelmet. Az előző évben a Közút nekiállt rendbe tenni az útszakaszt, amely jelenleg teljes szélességében járható.

A Közút tájékoztása szerint a forrás 2015-ben azért bukkant a felszínre, mert a helyi bányászat befejezése óta folyamatosan emelkedett karsztvízszint. A feltörő forrás számos problémát okozhatott volna, például télen ráfagyott volna a víz a burkolatra. Ezért a szakemberek a forrást a csapadékvíz elvezető rendszerbe kötötték be. A feltörő víz mennyisége azonban olyan nagy volt, hogy az elvezetés nem bírta, így a burkolat sem. A projekt 110 millió forintból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában