európa-gála

2019.05.09. 20:00

Impozáns gálaműsorral ünnepelte az Európa-napot Oroszlány

Az Unió létrejöttét ünnepelték Oroszlányban az Európa-gálán. Az eseményen a város kiváló művészeti csoportjai látványos műsort adtak elő.

Szabó Klaudia

Az Unió létrejöttét ünnepelték Oroszlányban az Európa-gálán. Az eseményen a város kiváló művészeti csoportjai látványos műsort adtak elő.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Európa-gálát tartottak csütörtökön az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtárban. Az eseményen az Unió létrejöttét ünnepelték, amelynek keretében a város kiváló művészeti csoportjai látványos műsort adtak elő. Székely Antal, a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, és beszédében elmondta, hogy az Unió Magyarországot is jelenti, mert részei vagyunk, így május 9-én mindig megemlékeznek erről a napról.

Hozzátette, hogy közösek az akaratok, a célok, a tervek és bármennyi probléma adódik – hiszen bizonyos területeken mindig lesz válság, a politika erről szól – az Unió biztosíték arra, hogy egy újabb világháború ne legyen a második után, sem a mi, sem a gyerekeink és unokáink életében. E gondolat erősítése nagyon fontos, az esemény fellépői pedig ezt erősítik játékokkal, táncokkal, hiszen az Unió elsősorban a gyerekeinkért és a jövőért van – emelte ki.

A rendezvényen a Silhouette balettosok, a Hébé Tánc-, Képző- és Színművészeti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói, a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Intézmény diákjai, a Szíjj Irma kamarakórus és a Hunyadi Mátyás Általános Iskola énekkara adott színvonalas műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában