átadó

2019.05.14. 17:30

800 ügyfelet szolgálhat ki a megújult családjóléti központ Esztergomban

Átadták a megújult Híd – Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központot Esztergomban, amely több mint 800 fő befogadására alkalmas. Az épületben az Idősek Klubja is helyet kapott, de emellett játszó-fejlesztő szoba, tanácsadó-interjú szobák és tárgyalók is vannak.

Pöltl Zoltán

Az esztergomi önkormányzat és a Híd – Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központ közös ünnepét tartották a Baross Gábor utcai intézmény három éves rekonstrukciója után átadóján, május 14-én. Az 50 főt foglalkoztató intézmény 550 millió forintból újult meg, ebből a Széchenyi 2020 pályázati rendszerből 60 milliót nyert el a város, a többit saját költségvetésből finanszírozta.

A járási hatókörű központ mintegy 800 fő számára nyújt a térségben szolgáltatásokat, ebből közel 600 az esztergomi ügyfél. A megújult épület egy üvegfalú új résszel egészült ki, ahol az Idősek Klubja kapott helyet, de a házban az ügyfélszolgálaton kívül játszó-fejlesztő szoba, tanácsadó-interjú szobák, tárgyalók, szintenként mosdók, wc-k várják az ügyfeleket.

A Híd – Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központ átadóján Völner Pál országgyűlési képviselő többek között elmondta: a területi fejlesztési tervek előkészítésénél a körzet önkormányzatai megjelölhették, hogy melyek azok a legfontosabb dolgok, melyekre szeretnének forrásokhoz jutni, Esztergom a gyermek- és családvédelem új központjának rekonstrukciójára is kért pénzt, ami egy nagyon jó döntés volt.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az átadó kapcsán egyebek mellett úgy fogalmazott: Most kezdenek még csak Esztergomban a dolgok igazán beindulni, milliárdos, félmilliárdos és negyedmilliárdos projektek valósulnak meg, fejeződnek be, köszönhetően a megye, a területfejlesztési kft és az önkormányzat együttműködésének, illetve az uniós forrásoknak és az országgyűlés által megszavazott itteni beruházások megindításának. Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntőjében külön megemlítette a beruházás tervezőjét, Jaksics Lászlót és a belsőépítészt Sinka Teréziát, valamint a New World Kft., mint kivitelezőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában