szakmák éjszakája

2019.04.14. 20:00

Látványkonyha is várta a pályaválasztó fiatalokat Esztergomban

A Szakmák Éjszakáján széles kínálat állt rendelkezésre a pályaválasztó fiatalok előtt. A standokon látványosabbnál látványosabb módon mutatkoztak be a szakmák és cégek képviselői.

Pöltl Oxi Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Negyedik éve állomása a Bottyán szakközépiskola a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozatnak, melyen Esztergomban a Géza Fejedelem szakiskola és a Balassa középiskola is helyszín volt. A három intézményben április 12-én tartott eseményen a városban és térségében működő vállalatok standjai, bemutatótermei várták az érdeklődőket.

Mindent ki lehetett próbálni (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

Völner Pál országgyűlési képviselő a rendezvényt megnyitó köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy a kormány 2010-ben elhatározta, hogy meg kell újítani a szakemberképzést, azt értékes, tartalmas, biztos jövőt adó programmá kell tenni. Mára a korszerű képzés ezt jelenti, az informatika-, az elektronika- és a különféle ipari ágazatok szakképzései ezt a trendet követik, mondta Völner Pál.

A szakma- és pályaválasztás előtt álló ifjúság nem volt könnyű helyzetben, mert a munkáltatók, illetve szakági képviseletek igazán kitettek magukért, látványosságban, információban, előadásokban, bemutatókban nem volt hiány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában