jogok

2019.04.13. 09:51

Jávor Benedek és Kovács László is Tatabányán kampányolt

Európa a Tiéd – Ne hagyd, hogy elvegyék! címmel tartott sajtótájékoztatót Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje Tatabányán, az Árpád téren.

Kemma.hu

Jávor Benedek

Forrás: 24 Óra

Jávor Benedek kiemelte: az európai parlamenti választásnak nagy a tétje. Kiderül majd, hogy merre fordul Európa: az integráció folytatását, megerősítését szolgáló erők győznek, vagy azok, akik aláássák a meglévő együttműködéseket, gyengítik az uniót.

A politikus elmondta: Tatabányán megkülönböztetett kérdés az épület-, és energetikai felújítások kérdése. Az unió a háztartások számára jelentős forrásokat biztosít, ám ezek nagy részét mégis a kormányzati épületekre csoportosították át.

Közös európai megoldásokra van szükség számos területen – hangsúlyozta. Ilyen a kontinensen lévő bérszakadék csökkentése, a munkavállalói jogok megfelelő biztosítása, a klímaváltozás, a víz- és levegőminőség biztosításának is a kérdése. Jávor Benedek egy fórumon is részt vett Mit jelent nekünk Európa? címmel, ahol Kovács Lászlóval, az MSZP volt elnökével, volt külügyminiszterrel is találkozhattak a tatabányaiak.

Jávor Benedek Tatabányán (Fotó: 24 Óra)

A hét elején, a vidéki települések közül elsőként Tatabányán, a főposta előtti téren „fogadta” a választók ajánlásait az Európa-párti Erők Szövetsége, amely három pártot és két civil szervezetet tömörít. A megjelenteket Újhelyi István, az MSZP EP-képviselője arról igyekezett meggyőzni, hogy „Orbánisztán helyett Európára voksoljanak a májusi szavazáson”. A politikus konkrét javaslatokkal állt elő, amely a szövetség programjában is szerepelt. Az európai szocialisták szeretnék elérni, hogy a minimális bér hazánkban 750 euró legyen. A nyugdíjak alsó határa érje el a 300 eurót, és a gyermekenkénti támogatás mértéke legalább 150 eurót tegyen ki.

Újhelyi István arra is kitért, hogy például megyénk az elmúlt években csak az uniótól 300 milliárd forint támogatást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában