közösség

2019.04.01. 20:00

Csaknem százan varrtak a tatabányai örömvarráson

Huszadik évfordulóját ünnepelte a tatabányai Folt-Volt Patchwork Klub. Ez alkalomból közös varrásra hívták a tatabányaiakat.

S. G.

Folt-Volt Patchwork Klub

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Meseszép táskák, asztaldíszek, faliszőnyegek, gyer­tyatartók, húsvéti dekorációk, sőt, még patchworktechnikával készült kabát is látható volt a Folt-Volt Patchwork Klub fennállásának huszadik évfordulója alkalmából szervezett programon.

Nagyon aktívak

A Bányász Művelődési Házban kéthetente tartja összejöveteleit a Folt-Volt Patchwork Klub Trestyánszky Melinda vezetésével. Alkalmanként 15-20 hölgy vesz részt a kétórás foltvarró délutánokon. A klub a patchwork tradicionális vonalát képviseli, de örömmel próbálják ki magukat újabb területeken, ezért a táskák, szőnyegek mellett dísztárgyakat is készítenek. A klubtagok átlagéletkora hetven körül van, mégis szívesen járnak tanfolyamokra, táborokba.

A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon adott otthont az örömvarrásnak, amelyen csaknem százan vettek részt.

– Tatabánya legnagyobb hagyományokkal bíró foltvarrócsoportja a miénk – mesélte Trestyánszky Melinda, a klub vezetője. – Városunk igazi patch­work-nagyhatalom, hiszen ma már több „foltos” csoport is működik a városban.

A jubileum alkalmából összeállított kiállítás jól mutatta a klub tagjainak kreativitását. A legkülönfélébb használati tárgyakat, eszközöket formálták meg rongyokból, cérna és tű segítségével. Fantasztikus színkavalkád, ötletesség jellemezte a táskákat, szőnyegeket, apró tárgyakat.

Mindenki kapott egy kis csomagot érkezéskor, és egy különteremben elkészíthették az ebben lévő textilekből a tavaszi virágcsokros kulcstartót. Közben persze lehetett újabb rongydarabokat cserélni, amelyek a kreatív hölgyek közreműködésével látványos tárgyakká válhattak.

A jubileumi örömvarrásra érkeztek vendégek Győrből, Balatonszárszóról, sőt, Szlovákiá­ból is. A meghívottak tapasztalatokat cseréltek, és megcsodálhatták egymás munkáját. Többek között az egyik legidősebb tatabányai résztvevő, a 82 éves Trestyánszky Gézáné hatalmas mandaláját, amely a nagyterem egyik falát díszítette.

Az örömvarráson bemutatót is tartottak, táskaverseny és szellemi totó is várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában