top 10

2019.03.05. 11:30

Tatai lett az ország második legjobb étterme

A Dining Guide gasztronómiai magazin idén is összeállította az ország legjobb vendéglátóhelyinek listáját. Amire igazán büszkék lehetünk: az Öreg-tó partján levő Platán idén is dobogós helyre került.

Kemma.hu

A mellette álló hatalmas platánfáról kapta a nevét a tatai étterem

Forrás: MW

A Dining Guide gasztro-magazin idén is összeállította a legjobb vidéki éttermeket felvonultató listáját. A legjobb 20 étterem között idén második helyre tornázta fel magát a tatai Platán étterem, az éttermet csak az encsi Anyukám mondta előzi meg.

Az étterem a mellette álló hatalmas platánfáról kapta a nevét (Fotó: archív/MW)

A Pesti István Michelin-csillagos séf, a 2017-es Év Konyhafőnöke által nyitott étterem tavaly még csak a harmadik helyen állt, de a kitartó munka és a minőségi gasztronómia meghozta gyümölcsét.

Pesti István mesterséf a Michelin-csillag megszerzése után érkezett Tatára

Ahogy a Turizmusonline írja: „A Platánban Pesti István séf bebizonyította, hogy nem kell ahhoz népszerű turistadesztinációnak lenni egy helynek, hogy megtalálja a maga gourmet közönségét.„

A tatai étterem egy fontos küldetés része is lehet. Ugyanis az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gáláján jelentették be, hogy a gasztronómiai magazin és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által létrehozzák a Made in Hungary Top Gasztronómia Társulást, melyben a legfrissebb országos lista szerinti 20 legjobb hazai étterem vesz részt, így a tatai Platán is.

Ahogy a gasztronómiai szaklap honlapja írja, a társulás célkitűzése a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyag-kettősének, a kacsamáj és a 6 puttonyos Tokaji Aszú összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével. A két alapanyag a topséfek kezében egy Made in Hungary elnevezésű fogássá változik. Február 26-tól a TOP20 étterem étlapjain mindenki számára elérhetővé válik az adott étterem kacsamáj és Tokaji Aszú koncepciója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában