ünnepség

2019.03.07. 20:00

Így köszöntötték az esztergomi hölgyeket nőnap alkalmából

Csütörtökön Esztergomban köszöntötték a hölgyeket a művelődési házban.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Tavaszköszöntő Nőnapra gyülekezett a közönség március hetedikén az esztergomi művelődési házban, ahol a szervező Esztergom És Környéke Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Kulturális Egyesület volt a házigazda.

Az egyesület, az esztergomi városvezetés és Völner Pál országgyűlési képviselő nevében köszöntött hölgyekhez elsőként Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke szólt. „Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni, Ádám fejéből vette volna. Ha rabszolgájává, a lábából. Ámde oldalából vette, mert élettársává, egyenlő párjává akarta” – kezdte a szent ágostoni idézettel az alelnök, majd többek között hozzátette: „A nőből lesz a feleség, aki testünk és lelkünk másik fele, és akivel egy egészet alkotunk, az embert. A nőből lesz az anya, a testéből táplálja az élet legszebb ajándékát, a gyermeket.”

Esztergomban köszöntötték a hölgyeket (Fotó: P. O. Z. / 24 Óra)

Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere egyebek mellett arról beszélt köszöntőjében, hogy a nők azok, akik képesek arra, hogy összefogjanak egy családot, felneveljenek egy új generációt és tovább örökítsék a maradandó értékrendet. Az ünnepség második felében Lőrincz Veronika, Alex Tamás, Papp Béla slágeregyvelegét hallhatta a publikum.

Slágeregyveleget hallgathattak az esztergomi hölgyek (Fotó: P. O. Z. / 24 Óra)
A szervező Esztergom És Környéke Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Kulturális Egyesület volt (Fotó: P. O. Z. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában