kisfilm

2019.02.12. 11:30

Olyan szépnek még sosem látta Lábatlant, mint ebben a videóban

Ha ettől a videótól nem jön meg az ember kedve ahhoz, hogy felkeresse Lábatlant és a környékét, akkor semmitől.

Sz. A.

Ha ettől a videótól nem jön meg az ember kedve ahhoz, hogy felkeresse Lábatlant és a környékét, akkor semmitől.

Forrás: Facebook

Március közepén kerül a „nagyközönség elé” az az ismertető kisfilm, amely Lábatlant, mint a Gerecse kapuját mutatja be. A pályázati forrásból készülő, természeti-turisztikai értékekre fókuszáló videót Szabó Attila készítette, és a Lábat Lan Facebook-oldalon most egy kis előzetest is bemutattak a filmből:

Ahogy a Gerecse Natúrpark is írja, a Gerecse a hazai középhegységeink sorában kissé tán méltatlanul mellőzött kirándulóhely, pedig minden oldalról városok veszik körül: Tatabánya, Tata, Lábatlan, Nyergesújfalu, Tát, Dorog, Zsámbék, Bicske. Talán kevesen gondolják, de bizony ennek a kisvárosnak is számos nevezetessége, látnivalója van.

Hogy a teljesség igénye nélkül néhányat felsoroljunk: a Gerenday-ház és a Gerenday-kert, például. Az épület és az azt körülvevő 2,02 ha területű park 1847-től volt a Gerenday család tulajdonában., mikor Gerenday Antal Piszkét választotta családja lakóhelyéül. A parkot 1890-es években létesítette a család. Gerenday Antal fiai, Dezső és Andor alapítják a Gerenday fenyőkertészetet, amelynek egy szép egyede a párizsi világkiállítás aranyérmét nyeri el. A nagyobbrészt örökzöld növényekből és ritka fajokból álló gyűjtemény, mely hosszú évtizedeken át gyarapodott, európai hírű volt, írja a labatlan.hu.

De említhetnénk a pincesorokat, a cementgyári emlékházat, a település templomait éppúgy, mint a Pisznice-barlangot, és ugye magát a Gerecsét....

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában