buli

2019.02.03. 08:58

Csokoládé járt a jelmezért a kertvárosi farsangi mulatságon

Pókemberrel, tűzoltóval és természetesen királykisasszonyokkal is találkozhattunk szombaton a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban megrendezett farsangi mulatságon. Mint kiderült, a felnőttektől sem áll távol a beöltözés.

Várvizi Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Nagy volt a nyüzsgés a délutáni órákban a művelődési házban, ötletes jelmezek valóságos tárházát fedezhettük fel, aki pedig nem mókás hacukában jött, készíthetett magának a helyszínen.

– Változatos programokkal készültünk. A gyerekeket játszóház várja, logikai és ügyességi feladatokat is megoldhatnak, de Lali bohóc mókás bemutatója sem marad el – tudtuk meg Pákai Ernőtől, a művelődési ház vezetőjétől. A farsang elmaradhatatlan kelléke az ínycsiklandozó fánk, ebből sem volt hiány Kertvárosban.

– Válassz magadnak papírt és filceket, Ádi! – szólt egy anyuka porontyához, a kissrácnak pedig nem is kellett kétszer mondani, és hamarosan meg is született az álarc.

– Tetszik? – kérdezte egy négyévesforma fiúcska, mutatva édesanyjának a frissen fabrikált macskajelmezét. Az igenlő válasz után pedig boldogan öltötte magára művét és vegyült el a többiek között, miután felmarkolt egy farsangi fánkot.

Sokan persze eleve felöltözve érkeztek a művelődési házba. Köztük volt egy pöttöm kislány is, aki tetőtől talpig leopárdjelmezbe bújt, a mini nagymacska hamar megtalálta a közös hangot a varázslóval, és csakhamar nagy műgonddal rakták ki a puzzlebohócot a játszóházban.

A Pókember inkább egy piros labdával volt elfoglalva, amely egy pillanat alatt messzire gurult, édesanyja azonban résen volt: bal belsővel pontos passzal hozta játékba csemetéjét, annak legnagyobb örömére.

További részletek a 24 Óra február 4-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában