tüdőszűrés

2019.02.10. 07:34

Az azbesztszennyezés feltárására ingyenesen szűrnek Nyergesen

Egy pályázat segíti hozzá nyergesújfalu önkormányzatát, hogy ingyenes tüdőszűrést szervezzen a lakosság számára.

F. K.

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról beszámoltunk, többszöri elutasítás után nyomozni kezdett a rendőrség a nyergesújfalui, vélhetően azbesztszennyezéssel összefüggésbe hozható halálesetek miatt. Mindez annak kapcsán derült ki, hogy a Kúria szerdán megállapította, hogy kártérítésre lehet kötelezni a Magyar Államot a Heves megyei, selypi Eternit-gyár környezetszennyezése miatt bekövetkezett halálesetek ügyében.

Egy sikeres pályázat segítségével a város átfogó tüdőszűrő programot szervez az azbesztszennyezés következményeinek feltárására a helyi, illetve a szomszédos bajóti és lábatlani lakosság körében. A lehetőségre a Széchenyi 2020 program keretében kiírt, Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című felhívás kínált lehetőséget.

Az ingyenes szűrést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület mozgó tüdőgondozó és szűrőállomás szakdolgozói végzik majd el a Civilek Házánál.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában