támogatás

2019.01.25. 15:34

Hatalmas összeg jut Kisbérnek a városközpont felújítására

A Bakony kapuja hamarosan megszépülhet, hiszen állami támogatásból több, mint egymilliárd forintot kapott a városközpont megújítására.

P. P.

Forrás: Google Street View

Örülnek a város lakói, hogy az önkormányzat egymilliárd-huszonötmillió forintnyi állami támogatást kapott. Ezt Czunyiné dr. Bertalan Judit ország­gyűlési képviselő jelentette be. Felidézte az elmúlt esztendő márciusát, amikor Orbán Viktor miniszterelnök a városban járt, és érdeklődött a település fejlesztési terveiről is. Sinkovicz Zoltán polgármester akkor részletesen vázolta az elképzeléseiket, amihez kormányzati segítséget kért, és ezt a miniszterelnök meg is ígérte.

Azóta elkészült egy átfogó koncepció, aminek megvalósítását – első ütemben – ilyen sok pénzzel fogja támogatni a kormány csakis hazai forrásból. Ezt az összeget kizárólag Kisbér fejlesztésére, az idegenforgalmi vonzerő további növelésére és az itt élők komfortérzetének javítására kívánják fordítani.

A részleteket egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni, de az biztos, hogy a város első számú választott vezetője nagy nyilvánosság előtt is megköszönte a támogatást, és kijelentette, hogy azt igyekeznek hatékonyan felhasználni a részletes tervek kidolgozása után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában