döntés

2018.12.19. 20:00

Tatán most már tényleg kár tűzijátékot venni

A képviselő-testület idei utolsó ülésén egyhangúlag határozott arról, hogy hogyan korlátozza a pirotechnikai eszközök használatát a városban.

Petrik J.

Forrás: nd3000 / Shutterstock.com

Ennek a döntésnek még „törvényre emelkedése” előtt híre ment, így több település is helyeselve érdeklődött erről a szabályozásról...

Korábban már szerepelt az előterjesztések sorában a tűzijátékok használatának korlátozásáról szóló rendelet, most ezt módosították a városatyák. Bekerültek az új szabályozásba az úgynevezett negyedik pirotechnikai osztályba tartozó eszközök, valamint pontosan körülhatárolták a tűzijátékok használatának helyszínét és idejét. A közös álláspontként az is elhangzott, hogy Tatán kár tűzijátékot venni, mivel a tiltás miatt „messzire” kell utaznia annak, aki használni is akarja.

Fotó: tata.hu

Félelmek persze így is maradtak a képviselőkben, mert azokkal szemben már tehetetlen a tatai önkormányzat, akik a városhatáron túl, ám a lakott területekhez igencsak közel „petárdáznak”...

További részletek a 24 Óra december 20-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában