kultúra

2018.12.01. 20:00

Török Ádámmal, a Légióval és Fuvolavarázzsal adtak több boldogságot a bemutatón (fotók)

Könyvbemutató után két koncert: több mint ötórás program várta a Légió együttes nagy és egyre bővülő baráti körét Tatabányán, a West Étteremben.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: R. Z.

A bányásznapi bemutatkozás után két és fél hónappal újra összeállt a tatabányai Légió együttes. Novemberi koncertjükre, a West Étterembe a barátokat, rajongókat, családtagokat várták – nem hiába. Este hatkor már legalább százan voltunk, régi ismerősök találták meg újra egymást.

Különleges könyvbemutatót tartott Siflis Olivér – Kevesebb Félelmet Több Boldogságot a gondolkodásra biztató-késztető kötet címe – majd jöttek és jöttek az emberek, minden korosztályból. A várva várt kezdés előtt megduplázódott a számunk.

Hatalmas lepel, irányfények, kamerák sokasága, aztán GONG! Nyílik a csapóajtó, egy kissrác lép elő a szürkületből, kezében a trombita, megszólal Verdi bevonulási indulója. Dominik még oda sem ér a színpadhoz, amikor a másik oldalról egy pici lány, Luca érkezik, nyakában hatalmas dobbal. Vastapsot kapnak.

Gergő a következő, a Légió zászlójával: figyeljetek, emberek, kezdődik a buli! A vásznon motorosok, légiós effektek: megszólal a sziréna, az aknavető, a géppuska. Lehull a lepel, Horváth Gábor Múmia kezében ordít a gitár, fantasztikus a hangulat. Az a hang, amit a fuvolista lány elővarázsol, valami csoda. Lunczer Vivien Enn új a zenekarban, óriási tehetség, 17 éve fuvolázik.

Lauró Árpi, a kiváló basszusgitáros ül most a billentyűk mögött. Takács Tóni bűvöli a basszusgitárt, Freund Zoltán a doboknál, Bazsó Judit énekel, Kontráné Töreki Ági vokálozik. A régi dalok – Légió, Vándor, Hová visz az utad? – után két új nótát is hallhattunk a készülő lemezről. Vastaps, ráadás, új vastaps. Kis zavar, majd Tóni, aki házigazda is egyben, pár percre eltűnt. Török Ádámmal, a legendás Mini legendás vezetőjével jött vissza, aki azt mondta: Arany barátaim, kisegítelek benneteket. Hatalmas fuvolaszóló, majd váratlan fuvolapárbaj „Ádi Bácsi” és Enn között.

Pár perc múlva színpadon a Mini. Keresztes lovag, Vissza a városba, Dzsungel... – mindenki szájtátva hallgatta őket, köztük a világ egyik legjobb blues fuvolistáját. A vége felé kiszólt Ádám: Hol vagy, Takács Tóni? Gyere, játszunk egy kicsit! Igazi örömzene: Hívj fel, baby! Lusta blues, Gőzhajóban Nagyival.

A buli után Török Ádám kérte a Légiósokat: „vigyázzatok a fuvolistalányra és az énekesre, mert nagyon hamar lecsapják a kezetekről”. Ígérték, vigyáznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában