mentorok

2018.12.02. 08:51

Ösztöndíj programot hirdetett a középiskolásoknak a BD

A Becton Dickinson Hungary Kft. célul tűzte ki, hogy szorosabbá fűzi kapcsolatát közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A Beckton Dickinson a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatást nyújt tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok számára. A vezetők csütörtök délután gratuláltak a fiataloknak és adták át számukra az oklevelet.

Vecsernyés Csaba gyárigazgató elmondta: a program célja az iskolák egyes kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákjai tanulmányainak támogatása. Megosztják velük tapasztalataikat és igyekeznek olyan támogatást nyújtani, amely segíti őket hosszú távú döntéseik meghozatalában.

Megtudtuk, a cég az idén több pályaválasztási rendezvényen is részt vett, és megkezdte a tárgyalásokat a potenciális együttműködési lehetőségekről. Egy ilyen tárgyalás eredményeképp indult útjára a BD ösztöndíjprogramja is, amelyet a TSZC Fellner Jakab Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával együttműködésben jött létre.

– A 2018/2019-es tanévben az iskola javaslatára három végzős fiatalnak folyósítunk ösztöndíjat, melynek mértéke havi bruttó 70 000 forint. A támogatás feltétele a jó tanulmányi eredmény fenntartása és az iskola befejezése – foglalta össze Sas Andrea HR-igazgató.

Budai Katalin, Maszlavér Csaba és Varga Nimród tölti be a mentorok szerepét. Szerintük olyan kapcsolat építésébe kezdenek, amely mindenképp hasznos a tanulóknak. – Szeretnénk lehetőséget adni, hogy láthassák és megtapasztalják, milyen gyári környezetben dolgozni; de a munkán kívüli kérdésekben is igyekszünk támogatást nyújtani – foglalták össze. A BD vezetősége hagyományt kíván teremteni a programmal.

Jó helyre kerültek

Demeter Márk, gépi forgácsoló szakon tanul. Nagy Zoltán, festő, mázoló és tapétázó valamint Pethő Bence hegesztő. A fiatalok mindegyike hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy részese lehet a mentorprogramnak. Nagy lehetőséget látnak benne. Havonta egy konzultáció vár rájuk és természetesen a cég szakmai repertoárja is megismerhető lesz számukra. A tanulók összképet kaphatnak arról, hogy meddig lehet eljutni egy jó tanulmányi átlag illetve az iskola elvégzése után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában