CSEÖH

2018.12.05. 20:00

Megyei önkénteseket díjaztak Tatabányán (fotók, videók)

Az Edutus Egyetem aulájában adták át a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSeöh) szervezésében a nyolc éve alapított önkéntes díjakat.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Divat lett az önkéntesség – mondta megnyitójában Bereznai Csaba, a program házigazdája, a Cseöh önkéntese. Hozzátette: évekkel ezelőtt még furcsán néztek azokra, akik önkéntes tevékenységet végeztek. Ma már szerencsére egyre elterjedtebb tevékenység az önzetlen segítség. Így aztán nem csoda, ha idén is számos jelölés érkezett a három kategóriában. Nehéz volt a sok-sok remek kezdeményezés, közösség közül kiválasztani az év díjazottjait.

„Az Év Önkéntese” elismerést Békási Imre, a Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület önkéntese vehette át Sinkovicz Zoltántól, Kisbér polgármesterétől. Méltatásából kiderült: fontos missziót vállalt fel a hazai hadisírok gondozásában, s emellett jótékonysági akciók szervezésével is példaként állítható megyénk közösségeinek.

„Az Év Önkéntes Szervezete” a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány lett. A díjat Kulmann Mónika, a kuratórium elnöke vehette át John Katalintól, Tatabánya alpolgármesterétől. A 15 éve működő alapítvány elsősorban hat éven aluli gyermekekkel rendelkező családoknak próbál segíteni az otthonukban.

„Az Év Önkéntes programja” címet az oroszlányi Sportok Fesztiválja érdemelte ki. Az elismerést Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője adta át Kozár Sándornak és Mészáros Istvánnak, az évek óta nagy népszerűsíégnek örvendő rendezvény főszervezőinek.

További részletek a 24 Óra december 6-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában