rászorulók

2018.12.09. 15:30

Jótékonyságból vágtak hajat a mesterfodrászok Komáromban

Csaknem negyven mesterfodrász gyűlt össze szombaton a szőnyi városrészen található Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol idén is megrendezték az úgynevezett Jótékonysági Hajvágást.

Nagy Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Kilencedik alkalommal szervezett Jótékonysági Hajvágást szombaton Komáromban az Év Mesterfodrásza, Kurucz Erika és testvére, Kurucz Ágnes mesterfodrászok. Ők és az ország számos pontjáról érkezett hajszobrász társaik több mint 150 gyermek arcára varázsoltak mosolyt az adventi időszakban.Az akciót a Segítő Jóbarátoknak köszönhetően szervezhették meg ismét.

Az eseményen megjelenteket Balogh Zsolt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató országos igazgató-helyettese köszöntötte, többet között Molnárné dr. Taár Izabellát, a Komáromi Járási Hivatal vezetőjét, dr. Molnár Attila polgármestert, Honosiné Máhr Ágnest és Honosi Mihályt, a Ho-Máhr Trans Kft. vezetőit, valamint dr. Dombi Pétert, a tatabánya Szent Borbála Kórház orvos-igazgatóját.

– Az úgynevezett Jótékonysági Hajvágáson a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a megyénkben élő, a vér szerinti családjuk nélkül lakásotthonban vagy nevelőszülőknél nevelkedő gyerekek frizuráját készítettük el – emelte ki a főszervező, Kurucz Erika, aki még hozzátette: emellett Bács- Kiskun megyéből is érkezett mintegy ötven gyermek.

Kik azok, a Segítő Jóbarátok?

A Segítő Jóbarátok és Barátaik 8 éve szánták el magukat, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek nélkülözniük kell sok más egyéb mellett, az igazi családjukat is, és nem csak az ünnepek alatt. Ők azok, akik időt és energiát nem figyelve keresik a további lehetőségeket, hogyan tudnak újabb és újabb mosolyt csalni ezeknek a gyerekeknek az arcára. A mostani hajvágás mellett, egy ezer fős gyermeknapot és egy jótékonyági gálát is megszerveztek idén. Segítségnyújtásuk már átlépte a megye határait is és országos kiterjedésű, amelyre nagyon büszkék.

További részleteket a 24 óra december 10-o számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában