jótékonyság

2018.12.01. 07:00

Az első katolikus bállal a templom felújítását támogatták Ácson

Különleges hétvége van az ácsiak mögött, hiszen emberemlékezet óta nem volt a településen katolikus bál.

Nagy Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. T.

Dr. Szalai Gábor plébános szervezésében sikerült ilyen nagyszabású rendezvénnyel zárni az évet az adventi időszak előtt. Csaknem százan vettek részt a katolikus bálon, amelyet első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezett meg az egyházközség. A jótékonysági rendezvény bevételével a római katolikus templom belső felújítását támogatták a résztvevők.

A megjelenteket Gábor atya köszöntötte, kiemelten a rendezvény két fővédnökét, dr. Veres Andrást a Győri Egyházmegye püspökét, és Czunyiné dr. Bertalan Juditot, a térség országgyűlési képviselőjét, valamint Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, dr. Veres Zoltán megyei főjegyzőt és a település nemrég megválasztott polgármesterét, dr. Szentirmai Istvánt.

dr. Szentirmai István, dr. Veres Andrást köszönti (Fotó: N. T. / 24 Óra)

A plébános köszöntőjében kiemelte, hogy hosszú szervezés előzte meg a rendezvényt, amelyet az egyházközségi tagokkal együtt sikerült megrendezniük. dr. Veres András megnyitóbeszédében azt kérte a jelenlévőktől, hogy örömben és szeretetben teljen a bál, hiszen akkor holnap és az elkövetkezendő időszakban is jó szívvel gondolhatunk vissza arra, hogy milyen jó volt együtt lenni.

– Mert, ahogy a zsoltáros mondja, nem jó az embernek egyedül lenni, annak a visszhangja, oly jó, ha együtt vannak a testvérek – emelte ki a megyés püspök. Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy ezek az együttlétek bennünket is építenek és bennünket is megújítanak.

Czunyiné dr. Bertalan Judit parlamenti látogatást ajánlott fel (Fotó: N. T. / 24 Óra)

– Szükség van ezekre az összejövetelekre, a szürke hétköznapok után és ebben az egyre eltávolodó világban – emelte ki a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: bízik abban, hogy a kezdeményezésnek lesz folytatása. Ehhez erőt és kitartást kívánt. A beszédeket követően Balogh Attila és Szekér Anna zenés összeállítása következett, majd a vacsora után már a zenéé volt a főszerep.

Nem maradhatott el az ajándéksorsolás sem, amelyre rengeteg felajánlás érkezett. Számos helyi vállalkozó állt a jó cél mellé és támogatta a rendezvényt, így értékes nyeremények találtak gazdára. Az ajándékok mellett két szerencsés család Czunyiné dr. Bertalan Judit felajánlásának köszönhetően a közeljövőben ellátogathat a Parlamentbe és egy nem mindennapi tárlatvezetésen is részt vehet. A szervezők ezúton is köszönik a nagylelkű felajánlásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában