273 millió forint

2018.11.18. 06:49

Sportpályákat újítottak fel, ablakokat cseréltek tizenhárom iskolában

273 millió forintos infrastrukturális beruházás átadása zajlik megyénk tizenhárom oktatási intézményében a Tatabányai Tankerületi Központ EFOP-os pályázatának köszönhetően.

S. G./N. T.

273 millió forintos infrastrukturális beruházás átadása zajlik megyénk tizenhárom oktatási intézményében.

Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Tizenhárom oktatási intézmény újult meg az elmúlt időszakban. A tatai és tatabányai járásban öt iskolában történtek különféle beruházások 273 millió forint értékben. A legnagyobb összeget, 129,8 millió forintot a Kertvárosi Általános Iskolára fordították. A homlokzat hőszigetelése mellett új vízszigetelést és vízelvezető csatornarendszert építettek ki. Kicserélték a nyílászárókat, felújították az öltözőket is.

A Bárdos László Gimnáziumban a lapostető beázását orvosolták 37,7 millió forintból. A szárligeti Tima Endre Általános Iskolában 58,1 millió forintos beruházás keretében végeztek tetőtér-beépítést – négy fejlesztőt és mellékhelyiségeket alakítottak ki, valamint kicserélték a nyílászárókat.

A szomódi Íriszkert Általános Iskola villamos hálózatát korszerűsítették 23,7 millió forintból. A tatai Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményében tetőtéri ablakokat, burkolatot cseréltek, valamint a bejáratok közelébe csúszásmentes burkolatot helyeztek el. A beruházás 23,6 millió forint volt. Tárkány, Szákszend, Komárom, Császár és Ászár iskoláiban elsősorban a sportpályák felújítása volt a középpontban. A Tárkányi Általános Iskolában a sportpálya mellett a tornaszobát és a mosdókat újították fel 26,6 millióból, a Szákszendi Öveges József Általános Iskolában 20,2 milliót, míg a Komáromi Jókai Mór Gimnázium tornacsarnokának felújítására 25,5 millió forintot költöttek. A Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskolában a sportpálya mellett a labdafogó kerítés újulhatott meg 24,5 millió forintból.

Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola is sportpálya-felújítással gazdagodott 31 millió forintból.

Az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium két tanterme és szertár-előkészítője 26,6 millió forintba került.

A beruházások záró- és átadóünnepsége novemberben zajlik a településeken.

Császáron és Bokodon már örülhettek

A szerdai császári átadón Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, azért nyújtották be ezt a pályázatot, hogy olyan környezetet teremtsenek, ahova szívesen járnak a diákok, emellett kedvező munkakörülményeket kínáljon a pedagógusoknak.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, a legfontosabb dolgokhoz most sikerült forrást találni, de itt nem állhatunk meg, azon kell lennünk, hogy folyamatosan újuljon meg és fejlődjön az iskola. Az eseményen Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke és Beke Gyöngyi polgármester is részt vett.

A Bokodon tartott rendezvényen Czunyiné dr. Bertalan Judit úgy fogalmazott, hogy régóta váratott magára ez a felújítás, amely pályázati és önkormányzati forrásból, az alsós diákok és tanáraik örömére végre megvalósulhatott. Az eseményen Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke és Csonka László polgármester is jelen volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában